Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından yerine atanan Fatih Karahan'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. 1982 yılında Eskişehir'de doğan Karahan, Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktorasını 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında gerçekleştirdi.

Taksim terör saldırısı davasında karar Taksim terör saldırısı davasında karar

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başlayan Fatih Karahan, 2022 yılına kadar burada İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev aldı. Bu süreçte, özellikle New York Merkez Bankası'na bağlı Para Politikası Araştırma Bölümü'nde ekonomik araştırma danışmanı olarak da çalıştı.

Fatih Karahan, kariyerine Amazon'da devam etti ve kıdemli ekonomist olarak görev aldı. Kasım 2022'de ise Amazon'da Başekonomist olarak atanarak liderlik pozisyonunda yer aldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmasının ardından, Karahan'ın ekonomi ve finans alanındaki deneyimi, uluslararası platformlardaki görevleri, yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak katkı sağladığı üniversiteler ve sektördeki başarıları dikkat çekti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından 28 Temmuz 2023 tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı'na atanması ise ekonomi çevrelerinden olumlu tepkiler aldı.

Fatih Karahan'ın, TCMB Başkanlığı'na atanmasıyla birlikte Türkiye'nin ekonomi politikalarındaki yeni dönemde nasıl bir vizyon ortaya koyacağı büyük bir merak konusu haline geldi.