Erdoğan, oturma düzeni ile Özgür Özel'e mesaj mı verdi? Erdoğan, oturma düzeni ile Özgür Özel'e mesaj mı verdi?

Yeniçağ’dan Selcen Küçükçongar’ın aktardıklarına göre Meral Akşener, partisinin belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını ilan etmek üzere Sivas'a geldi. Akşener havaalanında partililer tarafından karşılandı.

Sivas'ın evladı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile kardeş gibi olduklarını anlatan Akşener, hem Yazıcıoğlu hem de Sinan Ateş’in katillerinin yakalanması konusunda namus sözü verdi ve şunları kaydetti:

"Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu da bu şehrin evladıdır. Nedense Sivas'tan yetişip büyük Türkiye sevgisiyle, millet sevgisiyle, vatan sevgisiyle dolu olanlar çok ağır eziyetler gördüler, çok acılar çektiler. Rahmetli Muhsin başkan da onlardan birisi. Dolayısıyla onun da burada bir emaneti var. Onun da burada Mehmet Ceylan'a ve bizlere yüklediği bir görev var. Rahmetlinin cinayetinin aydınlatılabilmesi için ailesi de biliyor ki ben elimden ne geliyorsa imkanlarım neyse onları sonuna kadar kullanmış bir şahısım. Çünkü rahmetliyle biz abi kardeştik. O nedenle inşallah burası kazanıldıktan sonra elbette İYİ Parti de iktidara doğru yürüyecek. İYİ Parti Genel Başkanı olarak şu sözü verebilirim, hem Muhsin başkanın hem Sinan Ateş'in katillerini yakalayıp, hukuka teslim edip gereğinin yapılmasını sağlamak bizim için bir namus sözüdür. Onun için inşallah bunları başaracağız." Dedi.

“GEÇMİŞTE DE SİYASİ CİNAYETLERE ŞAHİT OLDUK AMA MERTÇEYDİ”

Akşener ayrıca, Sinan Ateş’in kızının annesi Ayşe Ateş’e “Anne gözümün önünden ayrılma, ya seni de babam gibi vururlarsa” dediğini hatırlatan Akşener, devamında şunları kaydetti:

“Çünkü torbacılar öldürdü, katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar. Bir çocuğa bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu çocukların ahının yerde kalmaması için bizi seçin.”