İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde önemli açıklamalarda bulundu. Serik ilçesinde esnafı ziyaret eden Akşener, partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nesrin Ünal ve Serik Belediye Başkan adayı Mehmet Habalı ile birlikte esnafla sohbet etti.

Türkiye'deki kutuplaşmanın ittifakları zorunlu hale getirdiğini ifade eden Akşener, 2019'daki seçimlerde muhalif seçmeni harekete geçirmek amacıyla CHP ile yapılan ittifakın önemine değindi. Bu ittifakla birlikte 19 ilçe ve 4 belde belediye başkanlığı kazandıklarını hatırlatan Akşener, amacın Türkiye'nin kazanması olduğunu belirtti.

İYİ Parti'de seçim ikinci tura kaldı İYİ Parti'de seçim ikinci tura kaldı

Akşener, siyasi mücadelelerde dürüstlüğü ve ahlakı önemsediklerini vurgulayarak şunları söyledi: "DYP'de politikaya başladım. ANAP ile rakiptik ama birbirimizin içine elimizi hiç sokmadık. Bu seçimlerde ayrı girmeye karar verdiğimiz andan itibaren büyükşehir belediye başkanlarının partimizin içine ellerini değil gövdelerini koyduklarını gördük. Serikliler henüz 40 yaşındaki Akşener'in aldığı tutumu bilir. Buradan ahlak, dürüstlük çıkmaz. Ben de Meral Akşener'sem bu abidik gubidikleri bu arkadaşlara yedirmezsem namerdim."

Antalya'da yaşananlar üzerinden örnekler veren Akşener, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldığı süreçteki tutumunu da değerlendirdi. Akşener, hastalık dönemindeki davranışlarına saygı göstermeleri gerektiğini belirtirken, partisinin bu gibi durumlarda dürüst ve doğru davrandığını ifade etti. Akşener, "Ya dümencilere ya da dürüstlere ya namertlere ya da mertlere oy vereceksiniz." diyerek seçmenlere çağrıda bulundu.