İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu'nda düzenlenen "Teşkilat Buluşması"nda önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, partisinin 6. yılını doldurduğunu ve pek çok tehdit ve haksızlığa rağmen dimdik ayakta durduklarını belirtti.

Kobani davası kararına iktidardan ilk yorum Kobani davası kararına iktidardan ilk yorum

Yerel seçimlere yönelik olarak kendi adaylarını çıkarma kararı almış olan İyi Parti lideri, bu kararı sorgulayanlara karşı şu ifadeleri kullandı: "Biz AK Parti'nin karşısında CHP ya da bir başka siyasi partinin adaylarını kazandırmak için mi bu partiyi kurduk? Onlara yancılık yapmak için mi kurduk?"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısızlık sonrasında muhalefette suçlu arayışına değinen Akşener, mevcut sistemle ilgili olarak şunları söyledi: "Bu sistem, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin dayattığı bir sistem. Bütün siyasi partilerin oy oranı daha büyük bir siyasi partinin yanında, yamacında köşesinde yer tutmasını sağlamak, bir iktidar mücadelesini vermek."

Akşener, hükümete devlet okullarında ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilmesini önerdiklerini ancak bu önerinin kabul görmediğini ifade etti. Yerel seçimlerde kazanacakları belediyeler aracılığıyla devlet okullarındaki öğrencilere ücretsiz yemek verme sözü verdi. Ayrıca, devlet yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin şartlarını iyileştireceklerini vurguladı.