3 Ocak'ta açıklanacak olan aralık ayı enflasyon rakamları, memur ve emeklilerin maaş artış oranını belirleyecek. TÜİK'in verilerine göre, kasımda bir önceki aya göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 3,28 artarken, temmuz-kasım döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış gerçekleşti. Bu durum, maaşlara yapılan yüzde 6'lık zam oranını aştığı için enflasyon farkı verilmesi gündeme geldi.

Emine Işınsu 3 yıl önce bugün hayatını kaybetti Emine Işınsu 3 yıl önce bugün hayatını kaybetti

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 2024-2025'teki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına dair toplu sözleşme kararı uyarınca, 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Bu durumda, enflasyon rakamlarına göre maaşlara yapılacak zam oranları belirlenecek.

Öngörülere göre, enflasyon oranının yüzde 65 gerçekleşirse, memur ve memur emeklilerinin maaş artışları yüzde 50'ye yakın olabilir. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise yüzde 38'e yakın bir artış görünüyor. Bu durumda en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Ayrıca, belirlenecek artışlar, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarına da etkili olacak.