Milli Eğitim Bakanlığı, "Sağlıklı Besleniyorum" projesi çerçevesinde okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü etkinlikleri düzenleme kararı aldı. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından okul kantinlerine gönderilen resmi yazı ile duyurulan bu uygulamanın, öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmayı hedeflediği ifade edildi.

Bakan Işıkhan konuştu! Çalışma modelleri değişecek mi? Bakan Işıkhan konuştu! Çalışma modelleri değişecek mi?

İlgili yazıda, kayıt belgesi alan gıda işletmelerinde haftanın bir gününde, ‘çorba günü’ için üretilecek çorbanın, üretildiği yerde tüketime sunulması şartıyla satışının yapılmasının uygun görüldüğü kaydedildi. Ayrıca afişlerde, "Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta", "Mercimek, domates, tarhana, ne duruyorsun kaşıklasana", "Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?", "Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler" gibi sağlıklı beslenmeyi teşvik eden sloganlar yer alacak.

Ankara Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şahin, projenin obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenme adına olumlu bir adım olduğunu belirtirken, haftanın sadece bir gününe sınırlı kalmaması gerektiğini, kantinlerin öğrencilerin mutfağı gibi işlev görmesini arzuladıklarını ifade etti. Şahin, sadece çorba değil, sulu yemek, pilav, salata gibi sağlıklı seçenekleri de sunma isteklerini dile getirdi.