Diego Armando Maradona'nın ölümüyle ilgili 'sorumsuzluk' iddiaları gerçek çıktı. Futbol efsanesinin ölümünde ona bakan sağlıp ekibinin gerekli hassasiyeti göstermediği ve sorumsuzca yaklaştığı kaydedildi. Ölümü araştıran Sağlık Kurulu, gerekli şartların hastanede sağlanması halinde Maradona'nın daha uzun süre hayatta kalabileceğini belirtti.

Mega Star Tarkan’dan yeni albüm paylaşımı! Mega Star Tarkan’dan yeni albüm paylaşımı!

20 uzmanın yer aldığı Sağlık Kurulu'nun raporunda, ""Diego Armando Maradona'ya bakan sağlık ekibinin eylemleri yetersiz, eksik ve sorumsuzcaydı. Maradona'nın sağlığı kaderine terk edildi" ifadeleri yer aldı.

Dünyaca ünlü futbolcunun, 3 Kasım 2020'de beyin ameliyatı için hastaneye kaldırılmasından itibaren "akli melekelerini tam olarak kullanamadığı ve sağlığı hakkında karar verecek durumda bulunmadığı" bilgisi de raporda yer aldı

Kurulun hazırladığı raporun, San Isidro Savcılığı tarafından analiz edilip soruşturmaya eklenmesi bekleniyor. Soruşturmada aralarında beyin cerrahı Leopoldo Luque ve psikiyatrist Agustina Cosachov'un da bulunduğu 7 kişi, efsane futbolcunun ölümüne sebebiyet vermekle suçlanıyor.