Uğur Dündar'dan Erdoğan-Özel görüşmesi için dikkat çeken yorum Uğur Dündar'dan Erdoğan-Özel görüşmesi için dikkat çeken yorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kalecik ilçesinde gerçekleştirilen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan adayı ve mevcut ABB Başkanı olarak seçim çalışmalarına devam etti. Yavaş, CHP'nin Kalecik Belediye Başkan Adayı Satılmış Karakoç ile birlikte katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, "Kalecik kararını vermiş" diyerek sözlerine başladı.

Yavaş, beş yıldır belediye başkanlığı yaptıkları süre boyunca söz verdikleri gibi rozetlerini çıkardıklarını belirtti. İlçe ilçe, köy köy dolaşarak sorunları yerinde çözdüklerini ifade eden Yavaş, belediye işçilerini işten çıkarmak gibi bir politika izlemediklerini vurguladı. "İşleri güçleri mevcut düzeni devam etsin diye korkutarak oy istiyorlar. Ben de icraatlarınızla oy isteyin dedim. Kimseyi ayırmadan hizmet ettiğimizi tüm Ankara biliyor. Biz insanları ayıramayız. Vicdan sahibiyiz" şeklinde konuştu.

Ankara'nın uzun yıllardır çözülemeyen altyapı sorunlarına da değinen Yavaş, "Ankara'nın çok büyük altyapı sorunları vardı. Ama siz bunları 25 yıldır yapmadınız. O kadar açıktan akan kanalizasyonu olan köy var. Siz bunları umursamadınız. Siz çöp projelere para harcamaktan dolayı Ankara'nın altyapısına hizmet etmediniz. Türkiye'nin başkentidir Ankara. En ücra köşeye kadar ne asfalt, ne kanalizasyon sorunu olması lazımdı" diye eleştirdi.

Kenti ortak akılla yönettiklerini vurgulayan Yavaş, şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini belirterek, "Ortak akılla karar alıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, üniversitelere başvuruyoruz. Biz boş projelere para yatırmıyoruz. Girişlerdeki kapılara para yatırmıyoruz. İnsana hizmet etmeyen hiçbir projede işimiz olamaz. Her şeyin hesabını veriyoruz. Kuruşun hesabını veriyoruz. Bu hesabı insanlar vermeli" dedi.

Son olarak, diğer adaylara seslenerek mal varlıklarını açıklamaları çağrısında bulunan Yavaş, "Artık Ankara’da çalıyor ama çalışıyor anlayışını tarihe gömdük" şeklinde konuştu.