İYİ Parti'de kurultay günü İYİ Parti'de kurultay günü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fikir ayrılıkları olsa da konuşmaya devam etmeleri gerektiğini dile getirdi. Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO, Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve Fransa’nın “radikal İslamcılık” mücadelesini görüşmek istediğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Elysee Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında, NATO Zirvesi kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme yapmak istediğini belirterek, “Bu iyi bir şey. Birbirimizi görmeye ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı. Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile derin fikir ayrılıklarının olduğunun altını çizerek, “Fikir ayrılıkları olsa da birbirimizle konuşmalıyız ve konuşmaya devam etmeliyiz.” dedi.

Macron, Erdoğan ile yapacakları görüşme kapsamında NATO, Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve Fransa’nın “radikal İslamcılık” mücadelesini değerlendirmek istediğini ifade etti. Öte yandan, Erdoğan’a “radikal İslamcılıkla” mücadelenin hiçbir şekilde İslam dinini hedef almadığını anlatacağını kaydeden Macron, Erdoğan ile yapılabilecek iş birliği alanlarını da konuşacağını belirtti.