CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, TİP'in adaylığını geri çektiği rakibi Gökhan Zan'a dair çıkan iddialara ilişkin konuştu. Özellikle Zan'a yapılan para teklifi iddialarına yanıt veren Savaş, "Daha önce beni aday yaptırmamak için işbirliği yapmışlardı. Şimdi de kazandırmamak için işbirliği yapmışlar" diyerek iddialara tepki gösterdi. Ses kayıtlarında adı geçen konuşmalar hakkında bilgisi olmadığını belirten Savaş, "Ben bu kadar para ettiğimi, 5 milyon dolarlık adam olduğumu bilmiyordum yani" şeklinde konuştu.

Savaş, söz konusu iddiaların arkasında CHP'nin kazanmaması için belirli çevrelerin çaba gösterdiğini ifade etti. Kendisinin adaylığı konusunda daha önce de benzer oyunlar oynandığını dile getiren Savaş, "Ben seçimi 10 puan önde kazanıyorum. Biz kimseye sırtımızı dayanarak seçime girmedik" dedi. Geçmiş seçimlerde yaşadığı deneyimlerden bahseden Savaş, bu seçimde de aynı ilkelerle hareket edeceklerini vurguladı.

MHP’den 100 maddelik anayasa teklifi! MHP’den 100 maddelik anayasa teklifi!

Savaş, sözlerini "Asla entrika ve benzer oyunlara girmeyiz. Ben, bugüne kadar girdiğim seçimlere mertçe girdim ve mertçe kazandım" diyerek tamamladı.