Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, makamında gazetecilerle bir araya gelerek gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. Savaş, CHP'nin tanıtım reklamında yer almamasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Çekimler 5 Şubat’taydı. Bizi davet ettiler reklam çekimi için o gün belediyemizin anma törenleri vardı, bir de misafirlerimiz geliyordu. Burada kalmam gerekiyordu ondan dolayı yer almadım. Onun dışında bir art niyet olduğunu düşünmüyorum. Ben gidemedim çekime.”

Adaylığının tartışmaya açılmasına dair konuşan Savaş, "Burada büyük rant var. İktidarın müteahhitleri gelip inşaat yapıyor. Yıkımları da onların dışardan gönderdiği insanlar yapıyor. Demiri de tek bir kişi sağlıyor. Bir defa burada yıkım var kayıp çok ama rant da var. İkincisi ben sığınmacılara karşı en çok akılcı politikayı Türkiye ile paylaşan insanım. 12 yıl misafirlik olmaz. 550 bin sığınmacıya belediyeler bakıyor burada." ifadelerini kullandı.

Savaş, adaylık sürecinin sorgulanmasının haksız bir süreç olduğunu belirterek, "Bu seçimin favori adayı biziz. Favori bir adayın burada olmasından iktidar partisi ve burada içimizde görünüp de içimizde olmayan iktidarla işbirliği yapanlar yanlış bilgiyle genel merkezi donattılar. İşin özü bu” dedi.

Hapsi istenen Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler Hapsi istenen Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler

Son anket sonuçlarına göre 7.7 puan önde olduklarını belirten Savaş, 6 Şubat’ta kendisine yönelik yapılan protestolara da değinerek, "İktidar depremin komplikasyonlarından kurtulmak, kifayetsizliğini kamufle etmek için CHP ve benim üzerimden depremi bize yıkmak istedi." şeklinde konuştu.

Savaş, seçim sonrasında partiden ayrılma iddialarına ilişkin olarak ise "Şu anda sadece kazanmayı düşünüyoruz" dedi. Ayrıca, Özgür Özel’in açıklamasına, "Saygınlığıma yakışır bir hitabetle karşı karşıya kalmayı tercih ederim." şeklinde cevap verdi.