Tarihte bugün; 30 Nisan Tarihte bugün; 30 Nisan

Kuzey Marmara Otoyolunun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç zincirleme kaza yaptı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. Kazaya karışan araçlardan 6'sının sürücüsü ekipler tarafından gözaltına alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Bu sabah 04.36'da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler Mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8'i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır." dedi.

Kazanın sebebinin ilk olarak sol şeritte yavaşlayan kamyonete arkasından gelen yolcu otobüsünün çarptığı, kaza sonrası otobüsteki yolcuların bazılarının yola indiği öğrenildi. Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda arkadan gelen 2 yolcu otobüsü ve 2 tırın da olduğu 5 aracın daha kazaya karıştığı ifade edilirken kazada ölenlerin arasında, otobüsten yola inen yolcuların da bulunduğu aktarılıyor.