Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi için kaleme aldığı yazısında Türkiye'de orta sınıfa yönelik artan saldırıya vurgu yaptı. "Türkiye’de orta sınıf görülmemiş bir saldırı altındadır" diyen Kılıçdaroğlu, demokrasi, ekonomi ve geleceği korumak adına orta sınıfın savunulması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, yazısında, "Tarih çöken orta sınıfın radikal hareketlerin önünü açtığını gösteren örneklerle doludur. Demokrasimizi korumak için, geleceğimizi korumak için, ekonomimizi korumak için, bizi biz yapan değerleri korumak için orta sınıfı korumak zorundayız" ifadelerini kullandı. Orta sınıfın maruz kaldığı saldırıların 2018'den bu yana arttığını belirten Kılıçdaroğlu, toplumsal çürüme, yoksullaşma, adaletsizlik ve demokratik değerlerin zayıflaması gibi sorunları dile getirdi.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğe de değinen Kılıçdaroğlu, 2021 ve 2022'de yaşanan gelişmelerin ardından adaletsizliğin arttığını belirtti. Faiz politikalarının, enflasyonun ve ekonomik kararların orta sınıfa zarar verdiğini savunan Kılıçdaroğlu, yazısında, "Bu ülkede milletin sırtından, göz göre göre, korkunç bir servet transferi yapıldı. Bu servet transferinden en büyük avantayı alanlar da 5’li çeteler... Orta sınıfın kaşığından alınan lokma zenginlerin ve yandaşların, 5’li çetelerin tabağına kondu" şeklinde ifadeler kullandı.

Meteoroloji 6 ili uyardı! Meteoroloji 6 ili uyardı!

Son olarak, Türkiye'de orta sınıfın bir ev veya araba sahibi olması, çocuğunu özel okula göndermesi, tatil yapması gibi hayallerinin artık zor gerçekleştiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, siyasetin orta sınıfın savunulması için bir numaralı gündem maddesi olması gerektiğini vurguladı.