Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 2014'te Amasya'da düzenlenen bir mitingde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, Bilal Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel aracılığıyla başvurarak, Kılıçdaroğlu'nun 2014'te Taşova ilçesinde düzenlenen mitingdeki konuşmasında kendisine yönelik hakaret suçunu işlediğini iddia ettiği belirtildi. Bu nedenle Kılıçdaroğlu hakkında hakaret suçundan dava açıldı.

Türkiye, İsrail'le olan bütün ticaretini durdurdu! Türkiye, İsrail'le olan bütün ticaretini durdurdu!

İddianamede, Kılıçdaroğlu'nun savunmasının alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu'na müzekkere çıkarıldığı ve Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik tarafından yazılı savunma yapıldığı ifade edildi. Ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı ve dosyanın uzlaştırmacıya tevdi edildiği belirtildi.

Uzlaşmanın gerçekleşmemesi üzerine iddianamede, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.