Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisinde 31 Mart yerel seçimlerine dair önemli bir tartışma yaşanıyor. Bu tartışmanın merkezinde, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bazı belediye başkanı adaylarına destek verme konusunda yaptığı kulisler ve açıklamaları yer alıyor.

Kılıçdaroğlu, iddialara ilişkin sessizliğini bozduğu bir konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Ben alana çıkmadım, doğrudur. Çünkü partinin böyle bir geleneği yok. Ama ben bazı belediye başkanlarımızın seçim çalışmalarına görüntülü olarak katıldım. Yani belediye başkanları talep ettiler, 'Görüntülü katılabilir misiniz?' diye. En azından buna 'Olur' deyip görüntülü katıldım, CHP'li belediye başkan adayına oy verilmesini istedim."

CHP Lideri Özel'den "1 Mayıs" uyarısı geldi CHP Lideri Özel'den "1 Mayıs" uyarısı geldi

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları, kamuoyunda CHP içerisindeki siyasi dinamiklerin ve seçim stratejilerinin merak edilmesine sebep oldu. Ayrıca, Elazığ hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Elazığ benim liseyi okuduğum kent. Burada CHP kazansın diye ilde yayın yapan üç televizyonun ortak yayınına katıldım. Dolayısıyla bir genel başkanın, parti aleyhine çalışması zaten akıl dışı bir şey."

Bu açıklamaların ardından, Kılıçdaroğlu'nun Sözcü Gazetesi'nde CHP'nin seçim başarısını değerlendirdiği bir röportajında da şu ifadelere yer verildi: "Seçim sonuçlarının başlangıçtan itibaren CHP lehine olması tabii ki bizim evimizde de hepimizi sevindirdi, mutlu etti. Seçimin ağırlıklı olarak CHP'nin lehine sonuçlanması sadece CHP'liler açısından değil, karamsarlığı yaşayan milyonlarca kişi açısından da olumlu sonuç doğurdu. İnsanlar Türkiye'de kendilerini biraz umutsuz hissetmeye başlamıştı. Seçim başarısıyla demokrasimiz kazandı. Seçimin sakin bir ortamda gerçekleşmesi zaman zaman sorun çıksa da güzel, iyi bir sonuç. CHP açısından da son derece mutluyuz."