Bugün 15 Temmuz... FETÖ'cü hain kalkışmanın, milletçe akamete uğratılması ile kazanılan demokrasi zaferinin 5. yıl dönümü...

Tam 5 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıla yakın bir sürede ulaştığı demokratik kazanımların gelecek nesillere taşınabilmesi, halkın iktidarının bâki olabilmesi için nice canlar verildi, nice gözyaşları döküldü. Hain darbe girişimi sonucu 251 vatandaş şehit oldu, 2 bin 196 vatandaş ise gazi mertebesine ulaştı.

Ancak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderini değiştiren, bu bağımsızlık ve varoluş mücadelesine çamur atarak, anlamını küçümsemek isteyenler de yok değil...


Bu çerçevede, FETÖ'cülerin "15 Temmuz darbe değil" söylemine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da destek vermiş ve bu kanlı girişimi "kontrollü darbe" olarak tanımlamıştı!

Kemal Kılıçdaroğlu, dün olduğu gibi bugün de FETÖ'cülerin 15 Temmuz'un anlam ve önemini değersizleştirmek amacıyla gerçekleştirdikleri bir manipülasyona destek verdi.

FETÖ'cülerin yurt dışında kurdukları medya kanallarında "Gerçekten 15Temmuz gecesi ne oldu?" anonsu ile yeni bir "belgesel" yayımlandı.

"Orkoz" ismini taşıyan bu algı operasyonu videosunda firari FETÖ'cülerin süreçle ilgili görüşlerine yer verildi. Videoda mesajlarına en geniş yer ayrılan isimse FETÖ'cü "gazeteci" Cevheri Güven oldu.

Türkiye, "Cevheri Güven" ismini, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a kurulan kaset kumpası ile hatırlıyor...

Bilindiği gibi, Güven, Deniz Baykal’a kaset kumpasının gerçekleştirildiği dönemde Star gazetesinde çalışıyordu.

Ve o dönem çeşitli gazetecilere mesajlar atarak Deniz Baykal'ın genel başkanlığını sonlanmasına neden olan kasetlerin yayımlanması için temaslarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Güven, görüştüğü bazı gazetecilerden ret cevabı alsa da son olarak videoyu yayımlatacak bir internet sitesi bulmuş ve Baykal'ın görevden ayrılarak, mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ana muhalefet partisi liderliğine yükselmesinin önü açılmıştı.

FETÖ BELGESELİNDE BULUŞTULAR

Mehmetçik'ten PKK'ya ağır darbe! 32 terörist etkisiz hale getirildi Mehmetçik'ten PKK'ya ağır darbe! 32 terörist etkisiz hale getirildi

İşte Baykal'a kaset kumpasını hazırlayan FETÖ'cü ile, Baykal'dan sonra CHP'nin genel başkan koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ'nün Orfoz belgeselinde buluştu!

Orfoz belgeselinde Cevheri Güven'in açıklamaları dışında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşlerine de geniş yer verildi!

Baykal’ın kirli kasetini servis eden firari FETÖ’cü Cevheri Güven ile kaset kumpası sonrası genel başkan olan Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz’un yıl dönümünde FETÖ medyasında buluşması manidar bulundu.