Japonya'da Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'ne (SDF) ait iki askeri helikopter, Pasifik Okyanusu'nda gerçekleştirilen bir tatbikat sırasında düştü. SDF tarafından yapılan açıklamada, SH-60K tipi helikopterlerden birinin yerel saatle 22.38'de diğerinin ise 23.04'te temasın kesildiği ve arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı belirtildi. Şu ana kadar 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı ancak 7 kişi hala kayıp.

Kazanın ardından, helikopterlerin çarpışma ihtimali üzerinde duruldu. Japonya Savunma Bakanı Minoru Kihara, kazanın Torishima adasının yaklaşık 270 kilometre doğusundaki sularda meydana geldiğini belirtti ve helikopterlerin birbiriyle çarpıştığının düşünüldüğünü aktardı. Kihara, helikopterlere ait uçuş kayıt cihazlarının ve parçaların birbirine "son derece yakın noktalarda" bulunduğunu ifade ederek, SDF'nin kayıp mürettebatı kurtarmak için tüm çabalarını göstereceğini vurguladı.

California Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterilerine polis müdahalesi California Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterilerine polis müdahalesi

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Japonya'nın Okinawa eyaletindeki Miyako adasının kuzeyinde bir askeri helikopter daha radardan kaybolmuş ve denize düştüğü açıklanmıştı. Bu kazada 10 kişi hayatını kaybetmişti.