İYİ Parti'nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. Esenkent ve İncirtepe'de esnaf ziyaretlerinin ardından Muhammed Mustafa İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret eden Yıldız, göç sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu.

Esenyurt'ta ciddi bir göç problemi olduğunu vurgulayan Yıldız, "Esenyurt, yabancıların çok fazla olduğu bir yer ve ciddi bir göç alıyor. Birçoğu vatandaşlık almayan göçmenlerden oluşuyor. Esenyurt'u gezdiğimde çok garip bir durumla karşılaşıyorum. Göçmenler, birçok yerde dükkan açmışlar, örgütlenmişler. Esenyurt esnafı bu durumdan rahatsız ve onların olduğu sokaklardan geçmeye korkuyorlar. Burada yapacağımız tek şey var. Yabancıların yüzde 80'ini göndereceğiz. Her Türkiye vatandaşı gibi vergisini ödüyorsa, kanunlara uymuşsa ve usulüne uygun ruhsat ile dükkan açmışsa kalabilir, ama diğerleri gönderilmeli. Çünkü Esenyurt artık bunu kaldırmıyor" şeklinde konuştu.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu DİSK ile beraber Taksim'e yürüyecek Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu DİSK ile beraber Taksim'e yürüyecek

Yerel seçim çalışmalarına dair değerlendirmelerde bulunan Yıldız, AK Parti ve CHP adaylarıyla televizyonda tartışmak istediğini belirterek, "Keşke projelerimizi çıkıp, anlatabilsek. Çünkü iki adayın da ellerinde doneleri yok. Ben 10 yıldır adaylığa hazırım. Özellikle yerinde tespit ile mahalle mahalle dolaşarak, halkın sorunlarına göre projeler hazırladım. Kentsel dönüşüm, kapalı pazar, kreş, taziye evi, yaşlı bakım evi gibi projelerimiz var. Hayvan barınaklarından tutun da hayvan pansiyonu projemize kadar birçok konuda hazırız" ifadelerini kullandı.

Esenyurt'u muhtarlarla birlikte yönetmeyi hedeflediğini söyleyen Yıldız, mahallelerde muhtar birimlerini genişletip, mahalledeki belediye birimlerini çoğaltmak istediğini belirtti. Ayrıca, üniversite kazanan öğrencilere burs, ev hanımlarına yönelik projeleri olduğunu dile getiren Yıldız, Esenyurt'un kentsel dönüşümle daha yaşanabilir bir şehir haline getirilmesini hedeflediğini vurguladı.