DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşayan Rum, Ermeni ve Asuri Süryaniler başta olmak üzere Hristiyanların Noel Bayramı'nı kutladı. Ancak Aslan'ın Süryanice konuşması, bazı İYİ Parti milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılandı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Başkan ne oluyor? Evinde gidip konuşsun, sokakta tamam ama burası Türkiye Büyük Millet Meclisi. Türkiye'nin resmi dili Türkçe, burada Türkçe konuşmak zorundasınız." dedi. İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş ve İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır da Aslan'ın Türkçe konuşması gerektiğini ifade ederek, duruma tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk siyasetine dair önemli hamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk siyasetine dair önemli hamle!

Meclis Başkanvekili Sırrı Sürayya Önder ise Aslan'ın konuşmasını destekleyerek, "Ben burada rahmetli için istirca yaptım, biriniz 'Bunun Türkçesi ne?' dediniz mi? Burada Bakara'dan ayet okunuyor, biriniz 'Türkçesi ne?' dediniz mi? O da kendi diliyle halkını selamlamış." şeklinde konuştu. Tartışma üzerine Meclis Başkanvekili Önder, oturuma ara verdi. Ara sonrasında yaşanan tartışmalar nedeniyle Başkanlık Divanı eksildiği için oturuma tekrar ara verildi.