Trabzon’da dolmuş şoförleri deniz ulaştırma işletme mühendisliği öğrencilerini darp etti. Trabzon’da dolmuş şoförleri deniz ulaştırma işletme mühendisliği öğrencilerini darp etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), İsveç'in NATO üyeliğini onaylayan kanun teklifini kabul etmesi, ABD'de olumlu bir karşılık buldu. Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, bu gelişmeleri değerlendirirken, özellikle Türkiye'ye yönelik F-16 satışı konusundaki durumu ele aldı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonu için destek verildiğini belirterek, satışın NATO içinde iş birliğini artıracağını ve ABD'nin ulusal çıkarlarına uygun olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de benzer bir açıklama yaparak, Türkiye'nin F-16 filosunun güncellenmesine olan desteğin devam ettiğini ve bu satışın NATO üyesi iki ülkenin güvenlik çıkarlarını destekleyeceğini vurguladı. Ancak, dış ülkelere yapılan silah satışlarında Kongre'nin önemli bir rol oynadığını belirterek, konu hakkında Kongre ile çalıştıklarını sözlerine ekledi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk Parlamentosunun İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasını takdirle karşıladıklarını ifade ederek, İsveç'in NATO'ya katılmasının ittifakı daha güçlü ve birleşmiş hale getireceğini belirtti.