UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nde üst tur kura çekimleri yarın gerçekleşecek. Nyon kentindeki UEFA genel merkezinde düzenlenecek kura töreni sonucunda Türk temsilcisi Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki üst turdaki rakibi belli olacak.

Mertens konuştu! Galatasaray ile sözleşme uzatacak mı? Mertens konuştu! Galatasaray ile sözleşme uzatacak mı?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu kura çekimleri, Türkiye saati ile 14.00'te başlayacak. Aynı gün UEFA Avrupa Ligi'nde de kura çekimi yapılacak ve bu çekim TSİ 15.00'te başlayacak. Sarı-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nu üçüncü sırada tamamladığı için Avrupa Ligi play-off'larına katılmaya hak kazandı, ancak kura çekiminde seri başı olmayacak.

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri arasında Freiburg (Almanya), Olimpik Marsilya, Rennes, Toulouse (Fransa), Karabağ (Azerbaycan), Roma (İtalya), Sparta Prag (Çekya) ve Sporting Lizbon (Portekiz) bulunuyor. Diğer taraftan, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde H Grubu'nu lider tamamlayan Fenerbahçe'nin rakibi ise play-off turunun tamamlanmasının ardından 23 Şubat 2024'te gerçekleştirilecek kura çekiminde belirlenecek.