Kara para aklama iddialarıyla gündeme gelen Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu sosyal medya ünlülerine yönelik silahlı saldırı iddianamesi tamamlandı. İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Engin Polat, Dilan Polat, Sezgin Polat dahil 8 şüpheli hakkında "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit" ve "Mala zarar verme" suçlarından 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi

İddianamede, silahlı saldırının failinin "Daltonlar Çetesi" olduğu belirtildi. Liderliğini Barış Boyun, Beratcan Gökdemir ve Batın Can Gökdemir'in yaptığı bu çetenin, silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi. Ayrıca, Dilan Polat'ın tehdit videosunda hedefin Banu Parlak olmadığını savunduğu da iddianameye yansıdı.

İddianamede, Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in "Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit", "Mala zarar verme" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan cezalandırılmaları talep edildi. İddianamenin hazırlanmasının ardından dava süreci başlayacak ve suçlamalar mahkeme tarafından değerlendirilecek.