İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından İstanbul'da Aralık ayı enflasyonu açıklandı. İTO tarafından açıklanan verilere göre, Aralık 2023'te İstanbul'da aylık enflasyon yüzde 3.52 artarak perakende fiyat hareketlerini gösteren İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'ni etkiledi. Toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise aylık bazda yüzde 2.31 arttı.

Aynı dönemde, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranına bakıldığında, İstanbul'un yıllık enflasyonunun İTO'nun 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yüzde 74.88, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi'nde ise yüzde 62.77 olarak gerçekleştiği görüldü.

Aralık 2023'te perakende fiyatlarda bir önceki aya göre en fazla artış sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yaşandı ve bu kategoride yüzde 5.15'lik bir artış görüldü. Ayrıca, kültür, eğitim, eğlence, gıda, konut, ulaştırma, haberleşme, ev eşyaları, diğer harcamalar ve giyim harcamaları gruplarında da artışlar kaydedildi.

TÜİK açıkladı! İşte Nisan ayı enflasyonu TÜİK açıkladı! İşte Nisan ayı enflasyonu

Toptan fiyatlarda ise kimyevi maddeler, gıda maddeleri, madenler, inşaat malzemeleri, yakacak ve enerji maddeleri gruplarında bir önceki aya göre artışlar yaşandı. İşlenmemiş maddeler grubunda ise azalış gözlendi. Mensucat grubunda ise değişim olmadı.