İstanbul'un Gayrettepe semtinde bulunan bir gece kulübünde meydana gelen yangın faciası büyük bir üzüntüye yol açtı. Saat 13.00 sıralarında, Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi'nde bulunan 16 katlı binanın en alt katında bulunan gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada patlama sesleri duyuldu. İddialara göre, sahnenin yanında meydana gelen bir patlama sonrası yangın başladı ve kısa sürede kulüp ve bina dumanla kaplandı.

Kulüpte bulunanlar, yangının büyümesiyle birlikte duman dolu ortamda mahsur kaldılar. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yoğun çaba sarf ederek yangını kontrol altına aldı ve içeride mahsur kalanları kurtarmaya çalıştı. Ancak, yangının etkisiyle 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek yetkililerden detaylı bilgi aldı ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gül, gece kulübünün 1987 yılında aldığı bir ruhsat olduğunu ve bu ruhsatın 2018 yılında yenilendiğini belirtti. Yangının neden çıktığıyla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, içerideki arama ve inceleme çalışmalarının sürdüğünü ve yapılan tahliye desteğiyle ilgili gerekenlerin yapılacağını belirtti. 

12 ilde “BOZDOĞAN-34” operasyonları 12 ilde “BOZDOĞAN-34” operasyonları