Münevver Karabulut’un babası otopsi fotoğrafları hakkında konuştu Münevver Karabulut’un babası otopsi fotoğrafları hakkında konuştu

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, okulun kampüslerinin ziyarete açılmasına karşın İÜ öğrencilerine kampüsler arası geçiş yasağı uygulanmasını ve okulun ziyarete açılması kararını protesto etmek amacıyla Vezneciler Meydanı’ndan Beyazıt Ana Kapı önüne bir yürüyüş düzenledi. Yoğun katılımın olduğu yürüyüşe Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi öğrencileri ve lise öğrencileri de katılım gösterdi.

Yürüyüş sırasında polis barikatıyla karşılaşan öğrenciler barikatları aşarak ana kapının önüne kadar geldiler.

Kapının önünde slogan atan öğrenciler, kapı önündeki merdivenlere yerleşerek rektörle yapacakları görüşme öncesinde sıralanacak talepleri tartıştıkları bir forum gerçekleştirdi. Taleplerin kararlaştırılmasının ardından yönetime görüşme talebi iletildi. Ancak yönetim tarafından öğrencilere “rektör toplantıda ne zaman biter bilmiyoruz” denildi.

Bunun üzerine öğrenciler “Korkma biziz, öğrencileriz!” ve ''Osman dışarı, öğrenciler içeri!'' sloganları atarak rektörle görüşene kadar alandan ayrılmayacaklarını belirtti. 20-30 dakikalık bir bekleyişin ardından rektör görüşmeyi kabul etti. Öğrenci heyetinin görüşmesi sürüyor.