İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından uluslararası camiada gerginlik artarken, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin beklenen açıklaması gündemi meşgul etti. Kameraların karşısına geçen Reisi, İsrail'in saldırısına misilleme yapılıp yapılmayacağına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Cuma namazı öncesinde yapılan bu açıklama öncesinde, İran'ın tepkisi ve olası misillemesi merakla bekleniyordu.

İsrail'e açılan soykırım davasına Türkiye de müdahil oldu İsrail'e açılan soykırım davasına Türkiye de müdahil oldu

Reisi'nin kamera karşısına geçmesiyle birlikte, İsrail'e karşı bir operasyon düzenlenip düzenlenmeyeceği sorusu yoğunlaştı. Ancak Reisi, konuyla ilgili herhangi bir detay vermekten kaçındı. "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" ifadeleriyle yetinen Cumhurbaşkanı, gerilimin yükseldiği bölgede nasıl bir adım atılacağı konusunda net bir açıklama yapmadı.

Dün gece saatlerinde İsrail'e karşı İran'ın gerçekleştirdiği "Gerçek Vaat" operasyonuna karşı İsrail'in misilleme ihtimali gündeme gelmişti. Ancak İranlı yetkililer, acil bir misilleme planlarının olmadığını belirtmişti. Bu durum, bölgedeki gerilimin seyrini belirsizleştirirken, uluslararası camiada tansiyonun yükselmesine neden oldu.