İnterpol'un kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'un evrensel adalet arayışında bir kez daha merkez sahnesinde yer aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, "Mahzen-23" operasyonu, bu uluslararası suç örgütlerine ve kaçakçılara karşı kararlı bir adım oldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşırken vurguladı: "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek adalete teslim edeceğiz."

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen "Mahzen-23" operasyonu sonucunda, aranan isimler Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov İstanbul'da ele geçirildi. Baisaov ve Rakhishov'un ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildiği belirtildi.

7 ilde "Mahzen-32" operasyonu 7 ilde "Mahzen-32" operasyonu

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren emniyet güçlerini takdir ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.