Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, bir firmanın internet üzerinden Türkiye'nin her yerine kargo dahil 5 kilogramlık sucuğu 750 liradan satışa sunmasına tepki gösterdi. Yardımcı, et ve tavuk fiyatlarının yüksek olduğu bir dönemde bu tür düşük fiyatlı ürünlerin dikkat çekici olduğunu ve bu durumun vatandaşları dolandırıcılık konusunda uyardı.

Yardımcı, sucuğun yapımında kullanılan malzemelerin piyasa fiyatlarının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira demek. Bu hesapla işkembe bile yok. İnternet üzerinde yapılan bu tür satışlar dolandırıcılıktır. Hesap numarasına para gönderiyorsunuz; ne sucuk geliyor ne de para. Vatandaşlarımızın bu tür ilanlara dikkat etmelerini ve dolandırıcılara karşı duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.

"Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı" iddiası "Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı" iddiası

Et ve kıyma fiyatlarının 500 liraları bulduğu bir dönemde sucuğun kilosunun 150 lira olmasının imkansız olduğunu belirten Yardımcı, bu tür düşük fiyatlı ürünlerin arkasında genellikle dolandırıcılık olduğunu vurguladı. Kasaplar Federasyonu Başkanı, "Kıymanın kilosu 500 lira olmuş. 1 kilo sucuğu, 150 liraya nasıl veriyorlar? Kelle veremezler, kilosu 300 lira. İşkembenin kilosu 150 lira. Sucuğun baharatı var, bağırsağı var, eti var. Böyle bir şey olmaz" şeklinde konuştu.

Yardımcı ayrıca, sucuğun artık kasaplarda vatandaşın talebine göre özel olarak yapıldığını ve marketlerde satılanın altında bir maliyetle sunulduğunu ifade etti.