İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da düzenleneceğini duyurdu. Saraçhane'de düzenlediği basın toplantısında konuşan İmamoğlu, bu büyük organizasyonun kentin, ülkenin ve devletin başarısı olarak tarihe geçeceğini belirtti. Resmi imza töreninin 31 Mart seçimlerinin ardından yapılacağını ifade etti.

İmamoğlu, duyurunun seçimlere kısa bir süre kala yapılmasının siyasi bir adım olarak yorumlanabileceği uyarısında bulundu ancak "Spor benim için siyaset üstüdür" diyerek bu tür etkinliklerin siyasetten bağımsız olduğunu vurguladı.

Büyük organizasyonların dünya kentlerinin gelişimine önemli katkılar sağladığını belirten İmamoğlu, "Oyunları izlemeye gelenler ülkemizden güzel ayrılacak. 2036'da spor adına daha büyük adımlar atacağız" şeklinde konuştu.

İlber Ortaylı'nın Ayasofya sözleri tartışma yarattı İlber Ortaylı'nın Ayasofya sözleri tartışma yarattı

Avrupa Oyunları, Avrupalı sporcuların katılımıyla dört yılda bir düzenlenen çok sporlu bir organizasyondur ve Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından organize edilir. İstanbul'un bu organizasyona ev sahipliği yapacak olması, şehrin uluslararası arenada tanınırlığını artıracak ve spor turizmine önemli bir ivme kazandıracaktır.