Yunanistan hakkı olmayan alanlarda “deniz parkı” inşa edecek! Yunanistan hakkı olmayan alanlarda “deniz parkı” inşa edecek!

Tarihçi Ümit Doğan, Türk tarihinin ilk kadın milletvekillerinin TBMM'de yemin ettiği anların videosunu sosyal medya aracılığı ile paylaştı.

“Tarihi bir an. Türk tarihinin ilk kadın milletvekilleri TBMM'de yemin ediyor. 1 Mart 1935” sözleriyle açıklamalarına başlayan Ümit Doğan devamla şunları aktardı:

Saat 14.00'de toplanan açılan Meclis'in 5. dönem ilk toplantısına katılan kadın milletvekilleri siyah tayyör giymiş, kravat bağlamışlardı. Bütün kadın vekillere birer erkek vekil refakat etmişti.

 7 Mart'ta ilk konuşmasını yapan Erzurum Milletvekili Nakiye Elgün şunları söylemişti:

"Bugüne kadar Türk, bütün olarak her sahada yan yana, el ele çalışmıştı. Fakat bugüne kadar Türk milletinin en yüksek, en onurlu bir mevkii olan burada, ilk defa yer almış bir kadın saylav olmak itibarıyla bunu verenlere karşı duyduğumuz hazzı ifade ederken yine bu büyük onurun içinde Türk Hükümetine itimat beyan eden arkadaşlar arasında bulunmak şerefinin bize verilmiş olmasından dolayı duyduğumuz sevinci ifade etmeye çalışırken belki söz bulamıyorum. Bütün dünya bilsin ki Türk milleti dün olduğu gibi bugün de bugünden sonra da hiç eksiksiz bir bütün olarak çalışacaktır. Ve bütün dünyaya bu suretle muvaffakiyetini, eserini, hüsnü niyetini göstermiş olacaktır."

Elgün, sözü Atatürk'e getirdiği anda duygulandığı için konuşmasına devam edemedi:

"Bize bu güzel günleri ve bu güzel anları yaşatmış olan, ta ilk gününden beri bize rehberlik eden, önderlik eden Ulu Gazimiz Atatürk.."

"Affınızı istirham ederim. Çünkü şu anda dünyada belki pek nadir olarak hissedilebilecek heyecan duyanlardan biriyim. Onun için tekrar affınızı istirham ederim."