Faiz oranları güncellendi! İşte en çok kazandıran banka Faiz oranları güncellendi! İşte en çok kazandıran banka

Ticaret Bakanlığı, kullanım ömrünü tamamlamayan ikinci el teknolojik ürünlerin tekrar ekonomiye kazandırılması için yeni bir karar aldı. “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik” 22 Ağustos 2020 tarihli ve 31221 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ticaret Bakanlığı, kullanım ömrünü tamamlayan ikinci el teknolojik ürünlerin “yenilenmiş ürün” olarak tekrar satışa sunulmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik” yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, yenileme işlemlerini yapacak ve yenilenmiş ürünü piyasaya arz etme faaliyetlerini sadece Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen merkezler tarafından yapılacak. Bu kapsamda, yenileme merkezi olarak faaliyette bulunmak isteyen firmalar, öncelikle Türk Standardları Enstitüsünden (TSE) TSE-HYB belgesi ile belgelendirilecek, ardından “Yenileme Yetki Belgesi” almak üzere Bakanlığa başvuruda bulunacak.

Bakanlık, başvuruları değerlendirilen ve Yönetmelikte belirlenen şartları sağlayan firmalara, yenileme işlemlerini yapma yetkisi verecek. Yetkilendirilen firmalarla ilgili bilgiler, Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesindeki “https://tuketici.ticaret.gov.tr/yayinlar” sayfasından yayımlanacak.