Organize suç örgütlerine "Mahzen-42" darbesi! Organize suç örgütlerine "Mahzen-42" darbesi!

İçişleri Bakanlığı, 81 ilde yürütülen geniş çaplı bir denetim operasyonu gerçekleştirdi. Denetimlerde, çakar lamba kullanımına izin vermeyen araçlar üzerinde tespit edilen 807 sürücüye ciddi para cezaları kesildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, 1-26 Ocak tarihleri arasında ülke genelindeki 81 ilde gerçekleştirilen kontrollerde 807 sürücünün çakar lambası söktürüldüğünü ve toplamda 5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında "Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan (çakar lamba) ya da emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Denetimler kapsamında 807 sürücünün araçlarındaki çakar lambaların söktürüldüğünü belirten Yerlikaya, aynı zamanda bu sürücülere toplamda 5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandığını vurguladı.

Yerlikaya, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi trafikte önceliğimiz 'Önce İnsan'. Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir" şeklinde konuştu.