İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dönemde FETÖ'ye yönelik operasyonların artmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özellikle terör örgütleri, çeteler ve organize suç örgütlerine karşı başarılı operasyonlara imza atan Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik operasyonların hız kesmediğini belirtti.

Bir Sözcü gazetesi muhabirinin, "Bu kadar çok FETÖ'cü hala ortalıkta mı? Saklanarak mı yaşıyorlar?" sorusu üzerine Yerlikaya, "Su uyur FETÖ uyumaz" ifadesini kullanarak, FETÖ'nün kılıktan kılığa giren yapısını kökten kazımak için operasyonların devam ettiğini vurguladı.

Yerlikaya, söz konusu operasyonlar kapsamında örgütün farklı yapılanmalarına mensup kişileri tespit edip adalet sistemine teslim ettiklerini açıkladı. Özellikle FETÖ'nün askeri, emniyet ve güncel yapılanmalarındaki faaliyet gösteren kişilerin takibe alındığını ve adaletin önüne çıkarıldığını belirtti.

Tarihte bugün; 1 Mayıs Tarihte bugün; 1 Mayıs

İçişleri Bakanı, göreve geldikleri dönemden bu yana FETÖ'ye yönelik 4130 operasyon gerçekleştirildiğini, bu operasyonlar neticesinde 6260 şüphelinin gözaltına alındığını ve bunlardan 1312'sinin tutuklandığını, 1290 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini ifade etti.

Son olarak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından milletin kendilerine yüklediği sorumluluğun farkında olduklarını ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini vurgulayan Yerlikaya, FETÖ ile mücadelenin devam edeceğini ve örgütün kökünün kazınacağını belirtti.