Meteoroloji'den 44 il için toz uyarısı! Meteoroloji'den 44 il için toz uyarısı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda etiketlerinde önemli değişiklikler yapacaklarını duyurdu. Sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimi için alınan kararları açıklayan Yumaklı, Gıda Kodeksi'nde bir dizi düzenlemeyi hayata geçirdiklerini ve bu çalışmaların devam edeceğini belirtti. Yumaklı, gıda etiketlerinde tüketicileri yanıltmamak adına yeni düzenlemeler getirileceğini söyledi.

Bakan Yumaklı, alınan kararlara ilişkin örnekler vererek, gıda etiketlerinde gerçeği yansıtmayan görsellerin kullanılmasına izin verilmeyeceğini ifade etti. Örneğin, içeriğinde çilek bulunmayan bir üründe çilek görseli kullanımına müsaade edilmeyeceğini belirten Yumaklı, aynı şekilde içinde muz aroması olan bir sütte 'muzlu süt' ifadesi yerine 'muz aromalı süt' ibaresinin kullanılacağını dile getirdi.

Ayrıca, tüketicileri karıştırabilecek benzer ürünlerde kullanılan ifadelerde de sınırlamalara gidileceğini belirten Bakan Yumaklı, özellikle benzer tat ve lezzetlere yönelik ifadelerde standartlar getirileceğini söyledi. Bitkisel margarinde "tereyağı keyfi" ifadelerine izin verilmeyeceğini ve dondurma çağrışımı yapan ifadelerin kullanımına kısıtlamalar getirileceğini belirtti.

Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerindeki denetimlere de değinen Yumaklı, 81 ilde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerinin denetimleri sürdürdüğünü vurguladı. Bu düzenlemelerin tüketicilere daha doğru bilgi sunmayı hedeflediğini belirten Bakan Yumaklı, gıda sektöründeki etiketleme standartlarının daha şeffaf ve güvenilir hale getirilmesi adına çaba sarf ettiklerini ifade etti.