TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülen Maden Yasası üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Erzincan'daki maden kazasını gündeme getirerek sert bir konuşma yaptı. Başarır, hükümeti işçi güvenliği ve çevre konularında yeterince özen göstermemekle suçladı.

Başarır'ın konuşmasından bazı önemli başlıklar şu şekilde:

Biden yine soykırım dedi! Biden yine soykırım dedi!
  • "Saraydan gelen yasalar komisyona geliyor, iki günde, jet hızıyla geçiyor. Hiçbir şeyi araştırmıyoruz. Maden Yasası görüşülecekken Erzincan'da bir felaket yaşanıyor. Çünkü biz öncelikle işçilerin güvenliğini, can güvenliğini, doğayı, çevreyi değil patronlar nereden altın bulur, nereden kömür bulur, nereden para kazanır, nasıl rant sağlar; onu koruyoruz."
  • "Bu Maden Yasası’nda patronları, kapitali koruyacak hükümleri yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Olmaz arkadaşlar, olmaz. Bu bir kepazeliktir."
  • "İstanbul’a verdiğiniz aday Murat Kurum. Ne kadar iyi bir aday vermişsiniz İstanbul’a, 2022'de bu felaketin geldiği yerde ‘ÇED raporuna gerek yoktur’ demiş utanmadan, sıkılmadan."
  • "Bu yasa görüşülürken, nükleer artıklar tartışılırken bugün IŞİD’li bir terörist Mersin Akkuyu Nükleer Santral’de sahte kimlikle çalışırken yakalanmış."

Başarır'ın konuşması sırasında AKP sıralarından laf atılması ve Başarır'ın sert tepkisi de dikkat çekti.