Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, göreve başladıktan sonra yapılan işten çıkarmaları ve belediyenin hizmet sorunlarını ele aldı. Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Aydar, işten çıkarmaların nedenlerini ve belediyenin mali durumunu açıkladı.

Aydar, belediyenin bütçesinin büyük bir kısmının personel maaşlarına gittiğini belirterek, "Ceyhan Belediyesi'nin bütçesi 22 milyon 800 bin lira. Bunun 21 milyon 870 bin lirasını çalışanlarımıza ödüyoruz. Bize yaklaşık 130 bin lira kalıyor. Bununla biz hangi hizmeti yapacağız? Temizlik işleri için alınan elemanlar masa başında oturuyor. Ceyhan'ı da pislik götürüyor." şeklinde konuştu.

İşten çıkarmaların gerekçelerine değinen Aydar, "270 kişinin 140'ının bankamatikçi olduğunu belirledik. Yani işe gelmeden maaş alan. Temizlik işlerinde çalışmaları gerektiğini söylediklerimiz yerlerini beğenmedi. Torpille girmiş, o yüzden beklentileri farklı. Bu göreve sadece onlara maaş vermek için gelmedim." dedi.

Belediyenin hizmetlerindeki sorunlara da dikkat çeken Aydar, "Belediye hizmeti için mazotu, benzini neyle alacağım? 270 işçiyi değil, 200 bin Ceyhanlıyı düşünmek zorundayım." ifadelerini kullandı.

MHP’den 100 maddelik anayasa teklifi! MHP’den 100 maddelik anayasa teklifi!

Aydar, söz konusu işten çıkarmalarda 20 civarında kişinin geri dönebileceğini ancak çalışmıyorsa tekrar çıkarabileceğini belirtti. Son olarak, belediyenin hizmetlerini etkili bir şekilde sunabilmesi için gerekli adımların atılacağını vurguladı.