Gezi olayları sırasında göstericilere pala ile saldırması nedeniyle "Palalı Sabri" olarak tanınan Sabri Çelebi, Beyoğlu'nda meydana gelen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Palalı Sabri olarak bilinen Sabri Çelebi, Gezi olayları sırasında yaptığı pala ile göstericilere saldırısıyla tanınmış ve kamuoyunda bu lakapla anılmıştı. Son olarak Fas-İstanbul hattında "fuhuş hattı" kurduğu iddiasıyla gündeme gelen Çelebi, dün gece Beyoğlu'nda silahlı saldırıya uğradı.

Sabri Çelebi'nin otomobiliyle seyahat ederken bir grup tarafından durdurulmasıyla başlayan olay, aralarında tartışma çıkmasıyla daha da büyüdü. Tartışma sırasında gruptan bir kişi, silahla Sabri Çelebi'ye ateş etti ve olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, yaralı Sabri Çelebi'yi hastaneye kaldırdı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Çelebi kurtarılamadı.

Palalı Sabri'nin hayatını kaybetmesi üzerine polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Olayın ardındaki neden ve şüphelilerin kimliği henüz netlik kazanmış değil.

ASALA’nın şehit ettiği kahramanlarımızın adına "Dışişleri Şehitleri Anıtı" yapılacak! ASALA’nın şehit ettiği kahramanlarımızın adına "Dışişleri Şehitleri Anıtı" yapılacak!

Geçmişteki olaylarda hırsızlık, zorla alıkoyma, silahla tehdit gibi suçlarla gözaltına alınan ve daha sonra Fas-İstanbul hattında "fuhuş hattı" kurduğu iddiasıyla yargılanan Sabri Çelebi'nin, hayatı boyunca çeşitli suçlamalarla gündemde kaldı. Son olarak yaşanan silahlı saldırıyla adı duyulan Palalı Sabri'nin hayatı, bir dönemin tanıklıklarından biri olarak akıllarda kalacak.