Hamas 7 Ekim'de İsrail'in güneyine sınır ötesi saldırısını başlattığında, üniformalı silahlı adamlarına bu çetelerden başka kişiler ve hatta bağlantısız kişiler de eşlik ediyordu.

Bu nedenle yayınlardaki son gecikmeler. Hamas'ın, geçici ateşkesin daha da uzatılması için pazarlık yapabilmesi için geri kalan İsrailli rehineleri kontrolü altına alması gerekiyor.

Biden bir şeylerden mi korkuyor: Ses kayıtlarının yayınlanmasını engelledi Biden bir şeylerden mi korkuyor: Ses kayıtlarının yayınlanmasını engelledi

BBC’den Frank Gardner’ın derlediği haberde, Gazze’deki ana gruplar şöyle:

Hamas: 1987'de kurulan ve 2007'den bu yana Gazze'yi yöneten örgütün, İsrail 7 Ekim baskını için misillemeye başlamadan önce silahlı kanadında (İzzeddin El Kassam Tugayları) tahminen 20.000 ila 30.000 savaşçısı vardı. İran tarafından finanse ediliyor ve destekleniyor. Hamas'ın tüzüğü İsrail devletinin yok edilmesine adanmış olmaya devam ediyor.

Filistin İslami Cihadı (PIJ): 1981 yılında Mısır'da yaşayan Filistinli öğrenciler tarafından kuruldu. İran'ın yakın müttefiki. İsrail'i yok etmeye yemin ediyor. "Kudüs Tugayları" adı altında 1.000 ile 8.000 arasında savaşçının bulunduğuna inanılıyor.

El Nasır Salah El Din Tugayları: Üçüncü büyük grup, Hamas ve PIJ'in müttefiki. Gazze polis gücüne katkıda bulunuyor. 2006 yılında İsrail askeri Gilad Şalit'in kaçırılması da dahil olmak üzere Hamas'la ortak saldırılara katıldığı bildirildi.

Mücahit Tugayları. Filistin Mücahit Hareketi'nin silahlı kanadı. Hem Gazze'de hem de Batı Şeria'da faaliyet gösteriyor. Ayrıca İran'la da bağlantısı olduğu belirtildi. 2023'te sözcüsü, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin sorunlarının ve Kudüs'teki Mescid-i Aksa konusundaki çatışmaların "saatli bir bomba" olduğu konusunda uyardı.

(BBC’den çevrilmiştir. Yorum içermez)