Galata Köprüsü'nde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" etkinliğine 308 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 250 bin kişi bir araya geldi. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte, Galata Köprüsü ve çevresinde toplanan kalabalık, Gazze'deki katliamı lanetleyerek İsrail'e karşı bir duruş sergiledi.

Zafer Partisinden 3 Mayıs açıklaması Zafer Partisinden 3 Mayıs açıklaması

Etkinlikte, PKK terörü ve İsrail zulmüne karşı tepki gösteren katılımcılar, ellerinde "Hamas'a selam", "Çocuk katili İsrail" gibi dövizler taşıyarak sloganlar attı. Galata Köprüsü çevresinde 200'e yakın balıkçı teknesi de etkinliğe destek verdi. Sabah namazının ardından yapılan dua ile başlayan etkinlikte, Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan askerler ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edildi.

Siyasi isimlerin de katıldığı etkinlikte, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gibi isimler de yer aldı. Yürüyüş sırasında Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerlerin isimleri okunarak, katılımcılar tarafından "burada" diyerek karşılık verildi.