28 Nisan 2024 güncel altın fiyatları 28 Nisan 2024 güncel altın fiyatları

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisinin güçlenme gösterdiği ve makroekonomik politikaların dayanıklılığına duyulan güvenin arttığı bir ortamda Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Uzun vadeli döviz cinsinden kredi notu 'B'den 'B+'ya çıkarken, not görünümü pozitife dönüştürüldü. Fitch Ratings, bu değerlendirmenin, Türkiye'nin politika tutarlılığı ve enflasyonla mücadeledeki başarısından kaynaklandığını vurguladı.

Türkiye'nin enflasyon beklentilerindeki düşüş, dış likidite risklerindeki azalma ve olumlu dış finansman koşulları gibi faktörlerin değerlendirildiği raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 oranında büyümesi öngörüldü. Ayrıca, büyüme oranının 2025'te yüzde 3,1'e çıkabileceği belirtildi.

Fitch Ratings, Türkiye'nin politika duruşunun enflasyondaki düşüşle uyumlu olduğunu ve cari açığın azalması ile likidite tamponlarının güçlenmesinin dış kırılganlıkları azaltmaya devam etmesi beklentisiyle notu yükselttiğini ifade etti. Türkiye'nin ekonomik görünümüyle ilgili yapılan olumlu değerlendirme, diğer kredi derecelendirme kuruluşları tarafından da benimsenerek ülkedeki görünümün pozitife çevrilmesine neden oldu.

Fitch'in değerlendirmesi sonrasında Türkiye'nin kredi notu, diğer iki büyük kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor's ve Moody's tarafından da teyit edilerek ülkenin kredi notu pozitif bir yöne taşındı. Türkiye'nin ekonomik performansındaki bu olumlu gelişmeler, yatırımcı güvenini artırarak ülke ekonomisinin daha fazla canlanmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu yükseltirken, bir sonraki değerlendirmenin 6 Eylül'de yapılması planlandı.