Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Santos, henüz istedikleri seviyeye gelmeyi başaramadıklarını ancak her geçen gün daha iyi bir performans sergilediklerini belirtti.

Beşiktaş 90+7’de güldü! Beşiktaş 90+7’de güldü!

Portekizli teknik adam, Vincent Aboubakar'ın durumuna da değinerek, oyuncunun fiziksel olarak hazır olduğunu ifade etti. "Fiziksel olarak kötü olsa maç listesinde olmazdı. Kadroda olmayan oyuncu hazır değildir. Kendisini yüzde 100 buraya ait hissediyor." şeklinde konuşan Santos, Aboubakar'ın Beşiktaş'a tam anlamıyla bağlı olduğunu vurguladı.

Santos, takımının hücum performansıyla ilgili olarak, "Ofansif olarak topu hızlı döndüremiyoruz. Daha akıcı ve hızlı oynamak zorundayız. Hücumda hedef odaklı oynamak zorundayız." dedi. Ayrıca, takımın gelişimine dair şu değerlendirmelerde bulundu: "Beraber oynama alışkanlığı önemli. Bunu yapmak istiyoruz. Bu dediğimiz seviyeye de geleceğiz."

Santos, gelecek sezonun hedefleriyle ilgili olarak, "Şampiyonluk yaşamak, Avrupa'da iyi oynayan bir takım kurmak istiyoruz. Bu anlamda şu an için iyiye gittiğimizi biliyorum." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türk futbolunun altyapı sorunlarına değinerek, bu konuda uzun vadeli planlarının olduğunu belirtti.

Son olarak, Galatasaray ile oynanacak derbiye özel bir hazırlık yapmayacaklarını ifade eden Santos, "Herkes kazanmak istiyor. Oyuncularımız istediklerimizin ne kadarını sahaya yansıtacak? Bu da çok önemli. İyi defans yapan, iyi hücum yapan bir takım görecek taraftarlar." dedi.