Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erbakan, partisinin büyüme hedeflerini ve medya ambargosuyla karşılaşmalarını dile getirdi.

Erbakan, yaptığı açıklamada, "MHP’yi geride bıraktık. İYİ Parti’yi de geride bırakıp, inşallah üye sayısı bakımından Türkiye’nin 3. Partisi olarak seçimlere gireceğiz. Böyle giderse seçimden sonra 1 milyon üyeye çok rahat ulaşırız" dedi.

Partisinin büyüme hedeflerine vurgu yapan Erbakan, Türkiye genelinde yüzde 20’nin üzerinde oy alma hedefinde olduklarını ve Urfa'da Kasım Gülpınar'ın fark atacağını belirtti. Ancak, seçim öncesinde yaşadıkları zorluklardan da bahsetti.

Müsavat Dervişoğlu'ndan partiden ayrılan isimlere çağrı! Müsavat Dervişoğlu'ndan partiden ayrılan isimlere çağrı!

Erbakan, AKP ile ittifak yapmamaları nedeniyle medyada ambargo uygulandığını iddia etti. "Gece gündüz bizden bahsediyorlar ama iktidarın kanalları, iktidarın korkusuyla hareket eden kanallar bizi çıkaramıyorlar. Buna cesaretleri, izinleri yok. İttifak kararımızı açıklamadan önce sürekli ‘kanalımıza çık’ diye davet eden, yayın yönetmenleri, gazeteciler, televizyonlar şimdi telefonlara çıkmıyorlar. Belli ki talimat gitmiş" şeklinde konuştu.

Partisinin üye sayısına da değinen Erbakan, pazar günü düzenledikleri mitingde 500 bin üye sayısına ulaştıklarını belirtti. Yargıtay'ın son verilerine göre MHP'nin 486 bin 896, İYİ Parti'nin ise 508 bin 578 üyesi bulunuyor.