Metiner, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve eski Bakan Murat Kurum'u öne çıkardı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul’da AK Parti’nin Büyükşehir belediye başkan adayı kim olabilir? Herkesin merak ettiği konu bu. İki isme dikkat çekeyim: M. Tevfik Göksu ve Murat Kurum. Teşkilatın gönlündeki aday bence M. Tevfik Göksu. Şimdilik bu kadar" ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz: ‘Ekibi kurduk, kafasına sıkacaklar’ diyen bile yargılanmıyor İsmail Saymaz: ‘Ekibi kurduk, kafasına sıkacaklar’ diyen bile yargılanmıyor

Göksu için övgü dolu sözler sarf eden Metiner, "Esenler’i nasıl dönüştürdüğüne tanığız. Esenler’de neler yaptığına da. Senin ufkuna İmamoğlu yetişemez. Senin arkanda devasa bir başarı hikayesi var. İmamoğlu ise sadece imaj. Gurur duyuyoruz seninle, bilesin!" diye yazdı.

Ayrıca, bir sonraki paylaşımında, aday seçiminde iki kritere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Teşkilatın ve halkın gönlünün alınması gerektiğini vurgulayan Metiner, "Teşkilatın kabulü yoksa başarı olmaz. Halka ve teşkilata rağmen olmaz" ifadelerini kullandı.