Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bakü'deki ADA Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Karabağ: 30 Yıl Sonra Eve Dönüş" toplantısında, Uluslararası İlişkiler Analiz Merkezi tarafından düzenlenen "Başarılar ve Zorluklar" başlıklı forumda çeşitli açıklamalarda bulundu.

Sputnik’in aktardığı bilgilere göre, Aliyev açıklamasında Ermenistan'ın iyi bir komşu olması halinde egemenliğini koruyabileceğini belirtti.

“Ermenistan hükümeti bir uçtan diğerine kaotik bir şekilde hareket ediyor. Bu şekilde kendilerini kurtarabileceklerini düşünüyorlar. Ama öyle değil. Sadece başka bir 'büyük ağabey' kazanacaklar. Bu 'ağabey' bir öncekinden daha mı iyi olacak? Dürüst olalım, olmayacak. O çok uzakta, bölgeye çok yakın değil, küçük kardeşine çok bağlı değil ve siyasi, hatta belki de kişisel hırsları ve fikirleri peşinde koşuyor.”

Aliyev: Azerbaycan, Ermenistan'ın intikamdan vazgeçtiğinden emin olmalı

Aliyev konuşmasında, "Azerbaycan'ın Ermenistan'da bir daha intikam girişiminde bulunulmayacağına dair kesin garantilere ihtiyacı var, çünkü bu ülkede neler olduğunu biliyoruz" cümlesine yer verdi.

İlham Aliyev ayrıca barış anlaşmasının ilkelerinin geliştirildiğini ve Ermenistan'a gönderildiğini, ancak şu anda yanıt olarak hala sessizlik olduğunu vurguladı. Aliyev açıklamasında, "Bilinen beş ilke açıklandı. Şimdi Ermenistan'ın bunları kabul etmeye yaklaştığı görülüyor. Bunu bir temel olarak değerlendirebilirler. Bunu birkaç yıl önce yapmış olsalardı elbette terörle mücadele operasyonu yapmak zorunda kalmazdık" dedi.

Aliyev, "Bizler, bir daha Ermenistan'la savaşın yaşanmamasını istiyoruz. Ermenistan rövanş peşinde olmayacağını teyit etmeli. Erivan tarihe geçen 'Dağlık Karabağ' mevzusunu unutmalı ve sınırlarını belirlenmesi sürecini başlatmalıdır" dedi.