Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanması konusunda ortaya atılan yeni iddialar, atama sürecine dair merak uyandırdı. Daha önce Erkan'ın atanmasının önerisini Mehmet Şimşek'in yaptığı konuşuluyordu, ancak yeni iddialar farklı bir ismi öne sürüyor.

20 ilde ''Narkoçelik-16'' operasyonu 20 ilde ''Narkoçelik-16'' operasyonu

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, kulislerde Hafize Gaye Erkan'ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a öneren ismin Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar olduğu iddia edildi. İddiayı dile getiren kaynaklar detay vermezken, Erkan ve Bayraktar'ın kariyer yolculuklarındaki benzerliklere dikkat çekildi.

Her iki ismin de lise eğitimini farklı şehirlerde almalarına rağmen Endüstri Mühendisliği eğitimi aldıkları ve benzer yıllarda Columbia Üniversitesi'nde ve Princeton Üniversitesi'nde doktora yaptıkları belirtiliyor. Bu benzerlikler, iddiaları güçlendiren detaylar arasında.

Haluk Bayraktar, Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Oldukça başarılı bir eğitim ve iş hayatı geçmişi bulunan ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan ilk kadın başkan olan Sayın Hafize Gaye Erkan'a yeni görevinde başarılar dilerim" ifadelerini kullanmıştı. Bu paylaşım, iddiaların daha fazla dikkat çekmesine neden oldu.