Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yüklenerek, "Kendi partisine sözünü geçirmediği halde borusunu burada öttürmek isteyenler var. Manisa'nın da desteğiyle onu da özgürleştirerek prangalarından kurtaracağız. 13 kez girdiği seçimlerden nasıl bir netice alamadan gittiyse bunun da akıbeti aynı olacak. Ortaya koyacak hiçbir vizyonu olmayanlar bağırıp, çağırıp gider" ifadelerini kullandı.

Müsavat Dervişoğlu başkan oldu! Müsavat Dervişoğlu başkan oldu!

Erdoğan, ekonomik sıkıntılara ilişkin umut dağıtarak, "Ekonomideki sıkıntıların yıl sonundan itibaren hafiflemeye başladığını, önümüzdeki yıldan itibaren yeniden yükselişe geçeceğimizi hep birlikte göreceğiz. Vatandaşlarımızdan her biri ülkenin güçlenmesiyle ortaya çıkacak kaynaktan hak ettiği payı mutlaka alacaktır" dedi.

Muhalefeti hedef alan Erdoğan, "Mayıs seçimlerinde kurulan 6'lı masanın gerisindeki silüetleri unutmadık. 2019 seçimlerinde yapılan gizli ittifakları unutmadık. 31 Mart için İstanbul ve Mersin gibi yerlerde kurulan kirli ittifakların farkındayız. Son dakika oynanan oyunların, listelerde yapılan değişikliklerin ne anlama geldiği milletimiz biliyor. Bunlarda mertliğin, delikanlılığın, harbiliğin ve hasbiliğin zerresi olmadığı için her işlerini gizli saklı yapmayı adet edindiler" diye konuştu.

Erdoğan, Manisa'nın gücüne vurgu yaparak, "Manisa verdiği sözü tutar. Seçim gecesi gözüm Manisa sonuçlarında olacak. Biz milletimiz karşısına hep eser ve hizmet siyasetiyle çıktık. Bugüne kadar da sözümüzü tuttuk" dedi. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı bu kardeşiniz. Hükümet zaten Cumhur İttifakı'nda, bizde. Burayı da Cumhur İttifakı olarak aldığımız zaman durum ne olacak? Herhangi bir aksama olmadan Ankara ve Manisa el ele verecek, buradaki hizmetler artarak devam edecek" şeklinde konuştu.