Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nisan ayı bitmeden Irak'a gerçekleştireceği ziyaret hakkında bilgi verdi. Yıldız, bugün Irak Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle gerçekleştirilecek görüşmelerde ilişkilerin gözden geçirileceğini ve önümüzdeki dönemde yapılacak bakanlar toplantısı ve Cumhurbaşkanı ziyareti için hazırlıkların yapılacağını ifade etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız, Kalkınma Yolu Projesi'ne de değinerek, koridorlar ve kalkınma yollarının bağlantı araçları ve kalkınmanın temel unsurları olduğunu söyledi. Türkiye ve Irak üzerinden yapılacak Kalkınma Yolu'nun büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ve iki ülke arasında güven sağlayarak ekonomiye canlılık getireceğini belirtti.

Şanlıurfa'da 351 kaçak trafo bulundu Şanlıurfa'da 351 kaçak trafo bulundu

Erdoğan'ın Irak ziyaretini duyuran Yıldız, ziyaretin nisan ayı bitmeden gerçekleşeceğini ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın daha önce 2012 yılında Başbakan olduğu dönemde Irak'ı ziyaret ettiğini hatırlattı ve bu ziyaretin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nisan ayında gerçekleşecek yeni ziyareti için uygun bir zaman olduğunu vurguladı.