İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de Uşak'ta yaptığı açıklamada hedef aldığı  Salim Ensarioğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Eski İYİ Parti Milletvekili Salim Ensarioğlu, İYİ Parti'nin 3. Olağan Kongresi sonrasında parti içindeki milliyetçilik yarışına değinerek, "aslı varken kimse taklidin peşinden gitmeyecektir" ifadesini kullandı. 

Ensarioğlu'nun açıklamasına göre, İYİ Parti'nin 3. Olağan Kongresinden sonra parti içindeki aşırı sağın hakimiyet kazandığına ve merkez sağ çizgisinden sapıldığına inandığı için partiye eleştirilerde bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, Şeyh Said ve Seyit Rıza paylaşımının ardından parti içinde hedef haline geldiğini belirterek, parti içindeki ambargoların ve eleştirilerin kendisini merkez sağdan uzaklaştırmak amacını taşıdığını savundu.

Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu

Ensarioğlu, açıklamasında ayrıca MHP'nin milliyetçilik üzerine politik kimliğini inşa ettiğini ve İYİ Parti'nin merkezden uzaklaşarak milliyetçilik yarışına girdiğini ifade etti. Kendisinin milliyetçi bir partiye katılmak isteseydi MHP'de yer alacağını belirterek, İYİ Parti'nin aslı varken taklit peşinden gidilemeyeceğini vurguladı.