Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesine yüzde 50 oranında zam yapıldığını duyurdu. Buna göre, 2 bin lira olan emekli ikramiyesi, 3 bin liraya yükseltilmiş oldu. İki dini bayramda toplamda 6 bin lira ödeme yapılacak. Zamlı ikramiyeden kimler ve nasıl yararlanacak?

Kimler Yararlanacak?

Maaşını tam olarak hak eden tüm emekliler, 3 bin lira oranında zamlı bayram ikramiyesini alacak.
Dul ve yetimlere, hak ediş oranlarına göre emekli ikramiyesi ödenecek.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlara İkramiye Nasıl Ödenecek?

Emeklilerin bayram ikramiyesi dosya bazında hesaplanacak, her dosya başına 3 bin lira ödenecek.
Dul ve yetim aylığı alanlara, ölen eş veya ebeveynlerinden dolayı düşen hisseler oranında ikramiye verilecek.
Örneğin, ölen eşin emekli aylığının yüzde 50'si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1500 lira; yüzde 25'i bağlanmış olan kıza ise 750 lira ikramiye ödenecek.

EYT'liler ve Dilekçe Verenler:

31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ve diğer sigortalılar, bu yılki Ramazan Bayramı'nda zamlı ikramiyeden yararlanacak. Ancak, 1 Nisan'dan sonra dilekçe verenler bu bayramda ikramiye alamayacak.

Birden Fazla Aylık Alanlar:

Birden fazla aylık alan emekli ve hak sahipleri, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye alacak. Örneğin, hem emekli aylığı hem dul aylığı alan bir kişi, sadece kendi emekliliğinden dolayı 3 bin lira ikramiye alacak.
İkramiyeler 

Ne Zaman Ödenecek?

Tarihte bugün; 3 Mayıs Tarihte bugün; 3 Mayıs

Ramazan Bayramı'nın arefe günü olan 9 Nisan'dan önce ilk bayram ikramiyesi ödenmesi gerekiyor. Kurban Bayramı ikramiyesi ise 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenecek.

Zamlı İkramiye ve Zamlı Maaş:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2024 yılının Ocak-Temmuz dönemi için yüzde 49.25 oranında zamlı maaşlarına ek olarak, 2023 yılında da 5 bin lira ekstradan ikramiye ödendi.