Artık herkes ev kiralayamayacak! Artık herkes ev kiralayamayacak!

Çin’in elektrikli araç (EV) üreticilerinin genişlemesini dizginlemek ve engellemekle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Çin’in tehditleri nedeniyle, elektrikli otomobillerde yapılan indirimlerin hız kazanması bekleniyor. Bu indirimlerden sonuncusu dünyanın en çok elektrikli otomobil satan firması Tesla'dan gelmişti. Yüzde 8'e varan indirimlerin ardından Stellantis CEO'su Carlos Tavares'in Tesla'yı kast ettiği iddia edilen açıklamasında kullandığı sözleri dikkatlerden kaçmadı. Tavares "Fiyatlarını acımasızca düşüren ve kârlılıkları acımasızca çöken bir şirket biliyorum" sözlerini kullandığı konuşmasında "Maliyetlerinizin gerçekliğini göz ardı ederek fiyatlandırmayı düşürürseniz, kan gölüne dönersiniz" uyarısında bulundu. Tavares bu yaşananların ardından bazı otomotiv şirketlerinin batmanın eşiğine gelerek devralınmasına neden olabileceğini vurguladı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN FİYATI NE ZAMAN DİBİ GÖRECEK?

Çin'de elektrikli otomobil üretiminde uygulandığı iddia edilen sübvansiyon için yapılan araştırmasının sonuçlanmasının ardından Avrupa'da alınacak kararlar ve üretim hızının talebin çok daha altında düşmesi ile üreticilerin birbiri ile girecekleri 'indirim savaşları' fiyatların dibi görmesini sağlayabilir.

Böyle bir durumun oluşmasındaki en büyük etkiyi yeni yapılan elektrikli otomobil fabrikalarının devreye girmesi oluşturacaktır. Dolayısı ile fiyatlarda sert düşüşün 2024 sonlarında ortaya çıkma potansiyeli yüksek gözükürken elektrikli otomobil fiyatları bu tarihte dibi görebilir.